online website builder

O nama

Časopis za zdravlje i ekologiju „EKO-MED PLUS“, kao osnovno izdanje Novinsko izdavačke kuće „Eliksir plus“ , dugi niz godina izveštava čitaoce o aktuelnim temama iz oblasti očuvanja zdravlja i životne sredine. Dosadašnja izdanja časopisa su dostupna u elektronskom izdanju na portalu Novinarnica, a pregled interesantnih članaka možete pronaći na početnoj stranici.

Od samog osnivanja časopis je namenjen kvalitetnom izveštavanju o aktuelnim i bitnim temama temama pre svega iz oblasti medicine, pružajući mogućnost stručnjacima da edukuju čitaoce o preventivi i aktivnostima krucijalnim za očuvanje zdravlja, i vrate poljuljano poverenje u kompetentnost medicinske struke na prostorima Srbije i regiona.

Zadržavajući visok nivo kompetentnosti i stručnosti uređivačkog, stručnog odbora, od 2020.godine časopis dobija na inovativnosti proširujući domen svog izveštavanja na aktuelnosti na nivou naučno-tehnoloških inovacija na poljima medicine i ekologije iz ugla preduzetničke aktivnosti, posvećujući više pažnje ekologiji iz ugla energetike, obnovljivih izvora energije i očuvanja životne sredine i njenog stanovišta, dajući više prostora aktuelnim temama iz oblasti zdravstvenog turizma, istorijskom pregledu medicinskih i ekoloških otkrića, i mnogim drugim zanimljivim temama.

Misija časopisa „EKO-MED PLUS“ je informativnog i edukativnog karaktera. Za časopis pišu stručnjaci kojima je isti i namenjen, kao i institucijama koje daju društveni doprinos u oblastima medicine i ekologije. Kroz časopis stručnjaci imaju mogućnost da pišu i promovišu svoj rad i instituciju za koju rade.


KRATAK ISTORIJAT
NIK Eliksir Plus osnovana je 2012.g. kao plod prijateljskog i poslovnog odnosa njenih osnivača, koji su odgovorno i svesno pristupili ovoj zdravstveno-ekološko izdavačkoj delatnosti. Osnovno izdanje je časopis za zdravlje i ekologiju „EKO-MED PLUS“ koje je od samog osnivanja do 2020.godine uređivala dr Božana Peregi. Usled vandrednog stanja izazvanim širenjem koronavirusa COVID-19, novi broj časopisa planiran je za Jun 2020.g., kada je i NIK Eliksir Plus prešla u vlasništvo porodice Sekulić, dotadašnjeg vlasnika sa 50% udela. Upravljačku funkciju je preuzela Msc Tijana Kovijanić, magistar ekonomskih nauka, sa višegodišnjim internacionalnim iskustvom u oblasti preduzetništva i budući doktor inženjerskog menadžmenta. Ulogu stručnog urednika je sa svojim dugogodišnjim iskustvom u oblasti medicine preuzeo Akademik Prof.dr Stojan Sekulić, dok su glavni pomoćnici stručnog urednika Spec.sci dr Aleksandra Sekulić-Frković, Asist.dr Andrijana Milankov i Doc. dr Vukadin Milankov. Ulogu savetnika iz oblasti očuvanja životne sredine preuzeo je Mr Vuko Kovijanić, sa višegodišnjim iskustvom iz oblasti obnovljivih izvora energije. Podršku umetničke vizije i misije časopisa pruža Prof. Ljubica Sekulić, dok će se pravnim pitanjima baviti Dipl.pravnik Dejan Frković. Porodičnim zalaganjem, podržanim kompetentnošću članova uređivačkog odbora i stručnih saradnika, trudićemo se da svaki naredni broj časopisa “EKO-MED PLUS” odiše stručnošću i novinama, i nadamo se da će naši dosadašnji i budući čitaoci biti zadovoljni. 

Mobirise

Redakcija časopisa /Uređivački odbor

Glavna i odgovorna urednica
Tijana Kovijanić, Msc ekonomije
e-mail: kovijanictijana@gmail.com

Stručni urednik i Savetnik glavne i odgovorne urednice
Akademik prof. dr Stojan D. Sekulić, specijalista hirurgije

Pomoćnice glavne i odgovorne urednice i stručnog urednika
dr Aleksandra Sekulić–Frković, specialista pedijatrije
asist.dr Andrijana Milankov

Savetnik rubrike o ekologiji i obnovljivim izvorima energije
Vuko Kovijanić, magistar mašinstva iz oblasti energetike

Savetnik stručnog urednika
 dr Vukadin Milankov, specijalista dečije hirurgije

Savetnik za pravna pitanja
Dejan Frković, diplomirani pravnik


Časopis priprema i uređuje Uređivački odbor
Časopisa za zdravlje i ekologiju EkoMed Plus,
u saradnji sa Stručnim savetom


Uređivački odbor/ Stručni savet

Predsednik: Akademik prof. dr Stojan D. Sekulić, Novi Sad

Članovi:

Akademik prof.dr Mitar Lutovac- Beograd;

Akademik prof. dr Dragutin Đukić - Beogad;

Akademik prof. dr Nemanja Zdravković- Kragujevac;

Prof. dr Svetozar Sečen- Novi Sad;

Prof. dr Ilija Andrijević- Novi Sad;

Prof. dr Žarko Ranković- Niš;

General Prof. dr Miodrag Jevtić- Beograd;

Prof. dr Višeslav Hadzitanović - Beograd;

Prof. dr Sanja Stojanović- Novi Sad;

Prof. dr Branko Mihajilović - Kos. Mitrovica;

Prof. dr Vladimir Đukić - Beograd.© Copyright 2020 Eliksir plus d.o.o. - All Rights Reserved