free portfolio site templates

BLOG

Petak, 12. jun 2020.

Redovnim vežbanjem očuvajte Vaše zdravlje


Fizička aktivnost ima pozitivan uticaj na očuvanje zdravlja i kvalitetniji način života. Slušajte savete stručnjaka, vežbajte redovno i hranite se ispravno.

Mobirise


Pandemija COVID19 dovela je do uvođenja restriktivnih mera koje su kao posledicu imale zatvaranje fitnes klubova i obavezni ostanak kod kuće. Postojanje ograničenja da obavljamo svakodnevne aktivnosti su doprinele da se okrenemo sebi i svojoj porodici i dobro razmotrimo naše stare navike. Onima koji su navikli da često vežbaju, obavezni boravak kod kuće i samoizolacija predstavljaju izazov za održavanje fizičke aktivnosti. Nizak nivo fizičke aktivnosti ili, u najgorem slučaju, potpuna fizička neaktivnost mogu imati negativne posledice na zdravlje i kvalitet života pojedinca. Fizička aktivnost može imati važan pozitivan uticaj na očuvanje mentalnog zdravlja tokom perioda samoizolacije i karantina, kada se pojedinci susreću sa visokim nivoima stresa i ankscioznosti.

Naša najuspešnija atletičarka, Ivana Španović, i njen partner, personalni fitnes trener i nutricionista, Marko Vuleta, podelili su sa nama set vežbi koje možete raditi sami kod kuće. Svetska zdravstvena organizacija preporučuje 150minuta fizičke aktivnosti umerenog intenziteta, ili 75minuta fizičke aktivnosti jakog intenziteta nedeljno. Ove preporuke možete ostvariti i kod kuće, uz minimalnu opremu i na ograničenom prostoru, prateći instrukcije koje su Ivana i Marko podelili sa nama. 

Ukoliko želimo da radimo na poboljšanju našeg zdravlja, ojačamo telo te samim tim poboljšamo kvalitet života, fizičku aktivnost mora da prati i adekvatna ishrana. Prema rečima nutricioniste Marka Vulete, "ukoliko ne jurite samo brojku na vagi nego želite i da izradite jako telo, zdrav organizam, da se oporavljate brže, osećate bolje, zadovoljnije i srećnije bez kvalitetne ishrane to sigurno nećete postići ma koliko uporno i jako trenirali."

"Rad na sebi ne garantuje uspeh, ali izgovori, traženje prečica i polovičan rad garantuju neuspeh." Posetite website www.imfitpro.com i saznajte više o treninzima i ishrani direktno od stručnjaka.

Vaš Eko-Med Plus

Video credit www.imfitpro.com

Sviđa Vam se članak? Podelite ga na socijalnim mrežama!

© Copyright 2020 Eliksir plus d.o.o. - All Rights Reserved